فهرست مطالب

مطالعات حقوق عمومی - سال چهل و هفتم شماره 4 (زمستان 1396)

نشریه مطالعات حقوق عمومی
سال چهل و هفتم شماره 4 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقاله علمی - پژوهشی
  • لعیا جنیدی*، غزال کشاورزی صفحات 841-871
    معاهده منشور انرژی، به منظور لزوم اعمال و توسعه سریع قواعد خود در پرتو نقش انرژی در توسعه اقتصادی، نهاد اجرای موقت را پیش بینی کرده است. ماده 45 این معاهده در مقام بیان اجرای این اصل استثنائاتی را بیان کرده که ابهامات موجود در این زمینه و تفاسیر متعدد، سرمنشا اختلافاتی در عرصه بین المللی شده است. از بارزترین اختلافات در این زمینه پرونده یوکاس علیه جمهوری فدرال روسیه است. در این رای دیوان داوری و دادگاه صالح رسیدگی کننده با تکیه بر معاهده منشور انرژی و قوانین روسیه، تفاسیر متعدد از ماده 45 معاهده را ارائه داده و رویکردهای متفاوتی را اتخاذ کرده اند. مطالعه اصل اجرای موقت معاهدات در پرتو رای مذکور می تواند ضمن ارائه آخرین دیدگاه های موجود در این زمینه، قانون گذاران ملی کشورهای متقاضی عضویت در معاهده منشور انرژی، از جمله ایران را در سیاست گذاری های قانونی مناسب یاری رساند. نوشتار حاضر با بررسی مقررات معاهده منشور انرژی درخصوص نهاد اجرای موقت و تبیین نظرهای مراجع رسیدگی کننده در پرونده یوکاس، مغایرت های موجود در نظام قانونی ایران و نظام حاکم بر معاهده منشور انرژی را، در صورت امضای اعلامیه منشور انرژی از سوی ایران و شروع اجرای موقت تبیین می کند.
    کلیدواژگان: اجرای موقت، دیوان دائمی داوری، رای پرونده یوکاس، معاهده منشور انرژی، نظام حقوقی ایران
  • مهدی مقدسی، احسان اکبری * صفحات 873-893
    از مهم ترین راهبردهای تامین امنیت ملی، ایجاد نهادهای فراقوه ای با صلاحیت اتخاذ تصمیمات الزام آور درخصوص مسائل کلان دفاعی و امنیتی کشور است. در نظام حقوق اساسی ایران، شورای عالی امنیت ملی عهده دار ایفای این نقش است و براساس اصل 176 قانون اساسی، تصمیمات آن پس از تایید مقام رهبری قابل اجراست. با این حال و با توجه به ابهامات موجود درخصوص جایگاه حقوقی این مصوبات، پژوهش حاضر با تکیه بر روش توصیفی-تحلیلی، سعی در پاسخ به پرسشی کلی با این مضمون دارد که مصوبات شورای عالی امنیت ملی در نظام حقوق اساسی ایران چه جایگاه و ماهیتی دارند؟ مطالعه مستندات حقوقی مهمی چون نظریات شورای نگهبان و آرای برخی مراجع قضایی موید آن است که مصوبات این شورا چنانچه در چارچوب صلاحیت موضوعی آن تصویب شوند، عملا در جایگاهی هم تراز و حتی در مواقعی بالاتر از قوانین عادی قرار می گیرند و به دلیل ساختار مستقل نهاد تصویب کننده آن، با وضع قوانین و مقررات بعدی قابل نسخ یا تغییر نیستند.
    کلیدواژگان: امنیت ملی، شورای نگهبان، قانون، مراجع قضایی، مصوبات
  • سید باقر میر عباسی، مهدی کیخسروی * صفحات 895-918
    دکترین آب های تاریخی در اوایل قرن بیستم در حقوق بین الملل دریاها مطرح شد. با گذشت بیش از یک قرن از عملی شدن دکترین مزبور در بین دولت ها، تا به امروز می توان شاهد پیشرفت اندکی بود. در کنوانسیون 1958 دریای سرزمینی و منطقه نظارت و کنوانسیون 1982 حقوق دریاها مقرراتی درخصوص آب ها ی تاریخی وجود ندارد. با وجود این، امروزه در حقوق بین الملل، تعداد زیادی از دولت ها با استناد به دکترین آب های تاریخی درصددند حوزه صلاحیتی خود را در دریاها توسعه دهند، اما فقدان مقرراتی صریح و مشخص در این زمینه به بروز اختلافاتی در سطح بین المللی منجر شده است، درنتیجه وضعیت آب های مزبور در هاله ای از ابهام است. بنابراین، با توجه به فقدان مقررات معاهداتی در این زمینه، سوال اساسی در نوشتار حاضر آن است که وضعیت حقوقی آب های تاریخی در حقوق دریاها چگونه است؟ با توجه به مطالعات به نظر می رسد چنانچه حاکمیت دولت مدعی آب ها ی تاریخی نسبت به آب ها ی داخلی در مدت زمان طولانی استمرار داشته باشد و سایر دولت ها بر این حاکمیت اعتراضی نداشته باشند، منطقه مورد ادعا به منزله آب ها ی داخلی تلقی خواهد شد و در صورتی که حاکمیت دولت مدعی آب ها ی تاریخی نسبت به دریای سرزمینی در مدت زمان طولانی استمرار داشته باشد و دیگر دولت ها بر این حاکمیت اعتراضی نداشته باشند، منطقه مورد ادعا به منزله دریای سرزمینی تلقی خواهد شد.
    کلیدواژگان: آب های تاریخی، خلیج های تاریخی، رژیم حقوقی آب های تاریخی، کنوانسیون حقوق دریاها، مالکیت تاریخی
  • محمدحسین رمضانی قوام آبادی، هیوا حاجی ملا * صفحات 919-936
    یکی از اشکال مشارکت سازمان های غیردولتی در دادرسی های بین المللی، حضور در قالب تاسیس حقوقی «دوست دادگاه» است. آن ها از طریق این نهاد حقوقی می توانند، اظهارات خود درخصوص وقایع و قواعد حاکم بر دعوی را به صورت مکتوب یا شفاهی به دادگاه تقدیم کنند. اما واکنش مراجع قضایی و شبه قضایی بین المللی نسبت بدین شیوه مشارکت یکسان نبوده است. در این میان رویکرد دادگاه بین المللی حقوق دریاها بر خلاف دیوان بین المللی دادگستری که از پذیرش لایحه دوستان دادگاه از سوی سازمان های غیردولتی اجتناب کرده، اندکی منعطف بوده است. به همین جهت پژوهش پیش روی بر آن است تا جهات انعطاف در رویه قضایی دادگاه بین المللی حقوق دریاها را در پرتو قضایای اخیر مطرح شده در آن نهاد نشان دهد.
    کلیدواژگان: اتحادیه حفاظت از طبیعت، جنبش صلح سبز، دوست دادگاه، دیوان بین المللی دادگستری، دادگاه بین المللی حقوق دریاها، سازمان های غیردولتی
  • فیروز اصلانی *، مهدی نورایی صفحات 937-955
    در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، واژه «دولت» برای بیان پنج مفهوم مجزا به کار رفته است. هر کدام از این مفاهیم، دولت را در وضعیت و جایگاه خاص حقوقی قرار می دهد، که برای شناسایی حقوق و تکالیف دولت و مردم در قانون اساسی باید به مفهوم خاص دولت در هر اصل توجه کرد. اگر دولت را در هر کدام از اصول قانون اساسی به جای مفاهیم دیگری تفسیر کنیم، این امکان وجود دارد که اصل موردنظر خالی از محتوا یا با اهداف قانون اساسی ناسازگار شود. بنابراین، مفهوم دولت در هر اصل را باید با توجه به اصول کلی و شواهد ناظر بر آن استنتاج و مشخص کرد که در هر اصل دولت به کدام مفهوم به کار رفته است. در این پژوهش به دست خواهد آمد که واژه دولت در اصول 3، 8، 9، 11، 14، 17، 21، 28، 30، 31، 41، 49، 53 و 55 به معنا و مفهوم حکومت یا طبقه حاکم است. روش استفاده شده برای فهم این معنا از دانش واژه دولت به صورت تحلیلی خواهد بود که بسته به موضوع اصل از روش های تفسیری تاریخی، ادبی و متن گرایانه استفاده شده است.
    کلیدواژگان: حکومت، دولت، طبقه حاکم، قانون اساسی، کشور
  • عبدالله عابدینی * صفحات 957-977
    با ظهور رژیم حقوقی اتحادیه اروپا در دهه پنجاه میلادی و پیشرفت های روزافزون این نهاد منطقه ای در عرصه بین المللی، برخی صاحب نظران در این اندیشه اند که آیا ویژگی های منحصر به فرد این سازمان بین الدولی قابل انتقال به عرصه نظم حقوقی بین الملل است؟ در گستره حقوق بین الملل که با ویژگی هایی چون رضایت و فقدان سلسله مراتب میان تابعان و منابع حقوقی شناخته می شود، وجود خرده نظامی چون اتحادیه اروپا که منبعث از ویژگی های ذاتی حقوق بین الملل است، در نوع خود بدیع است. گاهی چنین ادعا شده است که وجود رژیم های خودبسنده و خاصی چون اتحادیه اروپا، سازمان جهانی تجارت و رژیم های حقوقی حاکم بر معاهدات حقوق بشری نمونه ای از حرکت حقوق بین الملل به سوی چندپارگی و از دست رفتن انسجام و وحدت نظم حقوقی بین المللی است. ضمن اینکه این گسترش و تنوع در اداره نظم های حقوقی به تعبیری موجب زایندگی و پیشرفت حقوق بین الملل خواهد شد و وحدت نظم حقوقی بین الملل را در عین کثرت موازین حاکم بر رژیم های خاص تضمین می کند. از این رو، در نوشتار حاضر با تمرکز بر بررسی ویژگی های رژیم خاص حقوقی اتحادیه در گستره حقوق بین الملل عام به دنبال این هستیم که آثار احتمالی خاص بودن این نظم حقوقی در عرصه حقوق بین الملل را تعیین کنیم.
    کلیدواژگان: اتحادیه اروپا، حقوق بین الملل عام، دیوان اروپایی دادگستری، رژیم خاص، نظم حقوقی
  • رضا طجرلو *، محمد علی کرباسیون صفحات 979-994
    حقوق رقابت به دلیل ممانعت از انحصار و تشویق کسب و کارهای کوچک، زمینه ساز مناسبی برای کارایی است. این پژوهه در گام اول مفهوم کارایی ، انواع و عوامل تاثیرگذار در آن را تبیین می کند و از مهم ترین عوامل فرااقتصادی آن به عامل حاکمیت قانون در فضای کسب و کار می پردازد. این تحقیق قصد دارد با بررسی ویژگی های حاکمیت قانون در فضای کسب و کار یعنی: قابلیت پیش بینی، تامین فرصت و برخورد برابر و منصفانه حکومت، کاهش هزینه های مبادله و نبود مقررات دست و پاگیر موانع آن را در فضای حقوق رقابت ایران و راه حل هایی برای برون رفت از موانع حقوقی کارایی در نظام حقوق رقابت ایران بیابد.
    کلیدواژگان: تامین فرصت و برخورد برابر و منصفانه حکومت، حقوق رقابت، کارایی، کاهش هزینه های مبادله، قابلیت پیش بینی، نبود مقررات دست و پاگیر
  • امید ملاکریمی، محمود جلالی*، لیلا رئیسی صفحات 995-1021
    ارتباط میان برنامه جامع اقدام مشترک و قطعنامه الزام آور 2231 شورای امنیت نشان می دهد که برجام موافقت نامه نزاکتی بین المللی است. اگر برجام موافقت نامه نزاکتی بین المللی دانسته شود برای پاسخ به این پرسش که ارتباط این سند 167 صفحه ای با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد چیست؟ تحلیل این قطعنامه را می طلبد. لحن قطعنامه یادشده نه تنها تهدیدآمیز نیست، بلکه نشانگر رابطه ای مطلوب فی مابین طرفین است. در این قطعنامه، بر خلاف دیگر قطعنامه های فصل هفتم در ابتدای متن قطعنامه اشاره به فصل هفت دیده نمی شود. رویه غالب شورای امنیت این گونه است که وقتی در نظر دارد ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد قطعنامه ای صادر کند در همان مقدمه سند اعلام می کند که تمامی این قطعنامه در چارچوب فصل هفتم منشور ملل متحد صادر شده است. به تازگی چندین آزمایش موشکی از سوی ایران شکل گرفته که دیدگاه های متفاوتی را درخصوص نحوه تفسیر پیوست دوم قطعنامه به وجود آورده یا به عبارت بهتر، رابطه بین قطعنامه با برجام را برجسته کرده است. در این نوشتار درخصوص رابطه بین قطعنامه 2231 شورای امنیت و برجام مداقه شده است و تاکید می شود با اینکه برجام به طور کامل ضمیمه قطعنامه شده است و به نظر می رسد تایید قطعنامه، تایید برجام است، اما برجام و قطعنامه دو سند مجزا هستند و تایید برجام الزاما به معنای تایید قطعنامه نیست. برجام و قطعنامه شورای امنیت دارای ماهیت مجزا و در عین حال مرتبط و تاثیرگذار در یکدیگرند. درنهایت اینکه به تجویز ماده 103 منشور ملل متحد در صورت وجود تعارض تعهدات بین موافقت نامه های بین المللی و تعهدات ناشی از منشور از جمله تعهدات ناشی از قطعنامه های شورای امنیت، تعهدات دسته دوم برتری دارند.
    کلیدواژگان: برجام، تحریم تسلیحاتی، قطعنامه 2231 شورای امنیت، موافقت نامه سیاسی یا نزاکتی
  • زهرا سیف*، الهام امین زاده صفحات 1023-1041
    با توجه به اینکه شرایط زیست محیطی کره زمین پیوسته رو به وخامت می رود و با درنظرداشتن اهمیت توسعه پایدار و قوانین حاکم بر نظام تجارت جهانی، همه کشورها از حق تنظیم و اجرای معیارهای قانونی به منظور حمایت و ارتقای وضع بهداشت عمومی، ایمنی و محیط زیست اتباع خود برخوردارند. این حق و خطرهای تهدیدکننده دولت میزبان در نظام تجاری، موضوع دفاع از معیارهای مربوط به بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) را در مقابل مراجع حل وفصل اختلاف بین المللی پیش می آورد. از آنجا که معیارهای تنظیمی HSE باید مبتنی بر علم و قواعد علمی باشند، در حل و فصل اختلافات حاصل از این معیارها، مسئله نقش علم و محدودیت های آن بسیار حائز اهمیت است. لذا این مقاله درصدد بررسی این موضوع است که با توجه به محدودیت های علم و وجود اختلافات علمی میان دانشمندان، تحت چه شرایطی و چگونه می توان از یافته های علمی در داوری معیارهای HSE بهره برد؟ بررسی های دقیق نشان می دهد که با وجود محدودیت های علمی و عدم قطعیت علمی در برخی موارد، علم محور اصلی حرکت به سمت توسعه پایدار است، زیرا مبنای عینی برای توسعه و گسترش معیارهای HSE را فراهم می کند. لذا از طریق تاکید بر فرایند تولید علم، روش های علمی و نظارت دقیق، می توان محکی را به وجود آورد که با تکیه بر آن بتوان اعتبار سرمایه گذاری های علمی را ارزیابی کرد.
    کلیدواژگان: ایمنی و محیط زیست، توسعه پایدار، علم، معیارهای بهداشتی
  • سیدحسام الدین لسانی*، یلدا نقی زاده صفحات 1043-1065
    در سال 2014 شیوع گسترده ویروس ابولا در قاره آفریقا خبرساز شد. در این اثنا، شورای امنیت با صدور قطعنامه 2177 در 18 سپتامبر 2014، شیوع ویروس ابولا در غرب آفریقا را تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی و موجبی برای تحت تاثیر قراردادن اقدامات مربوط به حفظ صلح در این پهنه جغرافیایی اعلام کرد. این رکن سازمان ملل با تکیه بر مهم ترین مسئولیت خود طبق ماده 24 منشور اقدام به صدور قطعنامه کرد. تفسیر موسع شورای امنیت از مفهوم صلح پس از پایان جنگ سرد، ورود این رکن را به حوزه های مختلفی که احتمال آن می رود تهدیدی علیه صلح محسوب شوند، توجیه پذیر کرده است. به نظر می رسد تا جایی که عملکرد شورای امنیت در صدور قطعنامه های اعلامی منطبق با چارچوب اصول و اهداف تعریف شده در منشور ملل متحد و رعایت چارچوب حاکمیت دولت ها باشد، امکان استناد به قطعنامه های آن به منزله منبعی معتبر در حقوق بین الملل عام تسهیل می شود.
    کلیدواژگان: سازمان بهداشت جهانی، شورای امنیت، صلح و امنیت بین المللی، قطعنامه 2177، ویروس ابولا
  • ملیحه بهفر * صفحات 1067-1086
    در تاریخ سازمان ملل، قانونی بودن قطعنامه های شورای امنیت در موارد متعددی به چالش کشانده شده است. این چالش ها عمدتا از سوی دولت هایی شکل گرفته است که تحت تاثیر تصمیمات شورای امنیت بوده اند. با توجه به اینکه دولت ها نمایندگان اجرای قطعنامه های شورای امنیت اند، دیدگاه و ارزیابی خود را در نحوه اجرای تصمیمات شورای امنیت دخالت می دهند. این موضوع اگرچه نتوانسته است بر قطعنامه ها نظارت قضایی مستقیم داشته باشد، در نحوه اجرای آن ها بسیار موثر بوده است. مسئله ارزیابی دولت ها می تواند نگرانی هایی را درخصوص کاهش کارایی شورای امنیت در موارد حفظ صلح و امنیت بین المللی ایجاد کند. افزایش قطعنامه های تحریمی شورای امنیت و نقض برخی از حقوق اساسی بشر از سوی برخی از قطعنامه ها، اشخاص حقیقی و حقوقی را بر آن داشته است نزد دادگاه های صلاحیت دار اتحادیه اروپا طرح دعوی کنند. این دادگاه ها در آرای خود مسئله قانونی بودن اقدامات ناشی از قطعنامه ها را بررسی کرده اند و به ارزیابی قطعنامه منجر شده است. این نتایج بی اعتباری قطعنامه را ایجاد نکرده است، اما می تواند به چندپارگی در حقوق بین الملل منجر شود.
    کلیدواژگان: اتحادیه اروپا، صلاحیت ارزیابی، قطعنامه های شورای امنیت، منشور ملل متحد، نظارت قضایی
  • علیرضا روستایی * صفحات 1087-1110
    چندین دهه است که مسلمانان میانمار، که در ایالت راخین این کشور با عنوان روهینگیا شناخته می شوند، در معرض خشونت های سازمان یافته از سوی دولت و عاملان دولتی قرار دارند. شدت این خشونت ها در ژوئن 2012 میلادی بروز و توجه جامعه جهانی را به سوی میانمار جلب کرد. فرایندهای خشونت، تبعیض، مهاجرت اجباری و مشروعیت بخشی به آن ها، قبل و بعد از ژوئن 2012، تحت عنوان جنایت نسل زدایی قابل بررسی است، زیرا اعمال این خشونت ها به قتل و کشتار و کوچ اجباری مسلمانان منجر شده است که نیت نابودسازی این گروه اقلیت را به ذهن متبادر می کند. در این مقاله، ضمن تبیین وضعیت اسف بار مسلمانان میانمار، وقوع عناصر جنایت نسل زدایی طبق حقوق بین الملل کیفری علیه آنان تحلیل می شود. همچنین، با توجه به ضرورت اقدام فوری جامعه بین المللی، به ویژه شورای امنیت، درخصوص نحوه محاکمه و مجازات مرتکبان جنایت نسل زدایی علیه مسلمانان میانمار راهکارهایی طبق حقوق بین الملل ارائه می شود.
    کلیدواژگان: حقوق بین الملل کیفری، شورای امنیت، روهینگیا، مسلمانان میانمار، نسل زدایی
|
  • Laya Joneidi *, Ghazal Keshavarzi Pages 841-871
    Due to the necessity of fast application and development of its rules and provisions regarding the role of energy in economic development, Energy Charter Treaty (ECT) has established “provisional application” process. Article 45 of this treaty while explaining application of this principle expresses some exceptions. Existing ambiguities and different interpretations about the aforementioned issue bring about some controversies at international level.
    One of the most important disputes with this regard is the case of “Yukos shareholders vs. Russia ˮ. In this award, the arbitral tribunal and judicial courts involving in the case have raised various interpretations of article 45 relying on ECT and Russian law and ultimately, adopt different approaches.
    Examining all aspects of “provisional application” in the above case, in addition to expressing the latest legal point of views related to this subject, may help legal authorities and legislators of countries willing to be member of ECT like Iran , in their future legal policies.
    This paper with examining provisions of ECT related to provisional application and discussing different point of views of courts in Yukos case, explains the contradictions and inconsistencies among Iranian legal system and ECT in case of treaty being signed by Iran and provisional application.
    Keywords: Energy Charter Treaty, Yukos shareholders vs. Russia, Provisional Application, Permanent Court of Arbitration, Iranian legal system
  • Mahdi Moghaddasi, Ehsan Akbari * Pages 873-893
    One of the most important strategies of building national security, is to create ultra-judicial institutions with the competency of making binding decisions on all defense and security issues of the country. In the ConstitutionalLaw System of Islamic Republic of Iran, Supreme National Security Council who first entered our country's Constitution Law System during the revision of constitutionallaw, is responsible for this role and based on the recent part of Article 176 of constitutionallaw, its decisions cab be implemented after the confirmation by Leader. However, according to the existing uncertainties regarding the legal status of these acts, the present study aims to answer the general question that what is the status of Acts of Supreme National Security Council in the Constitutional Law System of Islamic Republic of Iran? And relying on the descriptive-analytical method studies the different aspects of the issue. Studying the legal documents such as the views of Guardian Council and votes of some jurisdictions indicate this fact that Acts of Supreme National Security Council are considered as normal rules in terms of law and at the same time, due to the independent structure of the institution approving it, cannotextinct(be fellinto desuetude) or changed.
    Keywords: National security, Jurisdictions, Acts, law, Guardian Council
  • Seyed Bagher Mir Abbasi, Mahdi Keikhosravi * Pages 895-918
    The doctrine of historic waters was introduced in the early twentieth century in law of the sea. After more than a century of implementation aforesaid doctrine in between stats, until today can be witness of little progress. In the Convention on the territorial sea and the contingous area and Convention law of the sea, there is no regulations concerning the historic waters.However, today in international law, a large number of stats, according to the doctrine of historic waters in the seas are seeking to expand their jurisdictional ambit, but the lack of clear and specific rules in this regard has led to differences at the international level. Therefore, given the lack treaty provisions in this context,the fundamental question is that historic water situation how is in international law of the sea? regarding to studies conducted seem to if claimant state sovereignty to historic waters over the internal waters continued in a long time and other states haven’t objected to this sovereignty, claimed region will be internal waters and if claimant state sovereignty to historic waters over the territorial sea, continued in a long time and other states haven’t objected to this sovereignty, claimed region will be territorial sea.
    Keywords: waters historic, the Convention on the Law of the Sea, the juridical regime of historic waters, historic title, Historic bays
  • Mohammad Hossein Ramazani, Hiwa Hajimolla * Pages 919-936
    One of the forms of participation of international non-governmental organizations in international proceedings is intervention as a "Friend of the Court". Through this legal institution, they can present their remarks in writing or orally on the facts and the laws governing the claim to the court. But reaction of International judicial and quasi-judicial authorities to this Institution has been different. Meanwhile, the approach of International Tribunal for the Law of the Sea has been flexible, unlike International Court of Justice, which have avoided accepting the remarks of Friends of Court. Therefore, the current research aims at presenting flexibilities in judicial procedures of the International Tribunal of the Law of the Sea in light of recent Precedent of that court.
    Keywords: NGOs, friends of the court, international court of justice, International Tribunal of the Law of the Sea, International Union for the Conservation of Nature (IUCN), Green peace
  • Abdollah Abedini * Pages 957-977
    Establishing the European Union which goes back to 1950s and its success in achieving valuable goals puts forward this question that whether those successes can transfer to international legal order. In fact, advent of some regimes gradually in international legal order has led to so-called phenomenon of special or self-contained regimes. One of the best and prominent instances in this regard is the European Union. This regional organization has constituted effective norms and mechanism under which any invocation to general international law is on the wide extent limited. This paper is seeking to draw the characterization of EU legal order itself as a legal system and as a special regime in international law. In this respect, analysis of latter particular effect in the context of general international law will be present.
    Keywords: General international law, Legal order, European Union, Special regime, European Court of Justice
  • Reza Tajarloo *, Mohammad Ali Karbasion Pages 979-994
    Whereas competition law prevents from monopoly and encourages to small business it can be establish efficiency. New approach efficiency means public approach and satisfactory that includes equitable distribution’s incomes, wealth, and opportunities and etc. Studies and experiences show that if minimum of elements’ efficiency (economic and noneconomic) don’t available, Comprehensive efficiency expectations will unacceptable so Iranian economic-law system isn’t exception. In this research, after explanation of problems, although we study business conditions in Iran, we conclude that Iran’s business conditions are better than previous years but it is necessary to omit obstacles of business to achievement stable efficiency.
    Keywords: Competition law, Efficiency, Business condition, Predictability, Providing opportunities, equal treatment, fair government, Reduce transaction costs, lack of red tape
  • Mahmood Jalali *, Leila Raisi Pages 995-1021
    Considering the JCPOA as a gentlemen agreement, this article aims to analyze United Nations Security Council Resolution 2231 (2015), endorsing the comprehensive solution to the Iranian nuclear issue reached in Vienna on 14 July 2015. Therefore, the non-binding nature of the JCPOA demands an analysis of the relationship between this document and the Resolution. Unlike Chapter VII resolutions of the SC, the language of the 2231 Resolution is soft and there is no mentioning of Chapter VII therein. The practice of the Council demonstrates that when it issues a chapter VII resolution, the Council expressly would state that its resolution is in accordance with Chapter VII. Iran has recently conducted some missile testes raising different views as to annex two to the Resolution, i.e., it has highlighted the connection between the Resolution and the JCPOA. Despite the fact that the JCPOA is annexed to the Resolution, they constitute two different instruments. While the approval of the Resolution means approval of the JCPOA, the reverse is not true. Finally, under Article 103 of the UN Charter, in case of conflict between obligations of States under the Charter with those of other international agreements, the former shall prevail.
    Keywords: JCPOA, Law of Treaties, International Law, 2231 SC Resolution, Gentlemen Agreements
  • Zahra Safe *, Elham Aminzadeh Pages 1023-1041
    The environmental situation of earth is getting more deteriorated, and having the importance of sustainable development and the rules governing the world trade system in mined;all countries have the right to set and implement legislative measures,to improve public health situations,safety and environmental conditions of their nationals.This right and the risks threatening the host government in trade system, brings about the issue of defending the health,safety and environmental measures against international disputes settlement authorities. Whereas HSE regulatory measures should be based on science and scientific rules, in arbitrations of disputes resulting from this measure,the role of science and its limitations are of importance.this paper tries to survey the subject that due to the limitations of science and scientific disagreements between scientists, under which circumstances and how could the scientific findings be used in HSE measures arbitrations? scrutiny’s indicate that despite the scientific limitations and scientific uncertainty in some cases, science is the main axis in moving towards sustainable development; because it provides an objective basis for the development of HSE standards. So through emphasis on the process of production of science, scientific methods and scrutiny, a measure could be formed, relying on which the validity of scientific investments could be assessed.
    Keywords: science, health, safety, environmental measures, international adjudication, sustainable development
  • Seyed Hesameddin Lesani *, Yalda Naghizadeh Pages 1043-1065
    In 2014, a massive outbreak of the Ebola virus on the African continent, made headlines. Meanwhile, the Security Council issued Resolution 2177 on 18 September 2014 Ebola outbreak in West Africa as a threat to international peace and security and thereby to influence the efforts to maintain peace in the geographical zone announced. The Security Council's responsibility by relying on Article 24 of the Charter extended interpretation of the concept of peace after the end of the Cold War, entering the this body of UN in different fields that it is possible to be considered as a threat to peace. The performance of Security Council in issuing of resolutions in accordance with the principles and objectives defined in the UN Charter and observance of state governance framework, ¡may be uses as a valid source of general international law.
    Keywords: resolution 2177, Ebola Virus, Security Council, The World Health Organization, International peace, security
  • Malihe Behfar * Pages 1067-1086
    In United Nations history, in many cases, the Legality of Security Council Resolutions, has been challenged. These challenges dominantly has been accomplished by states that affected by Security Councils decisions. With notice that states are representative for implementation of Security Council Resolutions, they have intervened their theory and determination in methods of Security Council Decisions implementation. Although this cases couldn’t provide direct review on Resolutions but imported in the way of implementation. Evaluations by states are probable and propose some concerns about decrease Security Council effectiveness in international peace and security maintenance. The increase of sanctions Security Council resolutions and the question of violation some fundamental human rights by resolutions, some individuals and legal person claimed an action in competent courts of European Union. The Courts in their opinions have examined the legality of measures following the resolutions that has resulted to evaluation of Resolutions. Although these results hadn’t resulted invalidity of a Resolution but can lead to the fragmentation of the international law.
    Keywords: power of evaluation, United Nations Charter, Security Council Resolutions, Judicial Review, European Union
  • Alireza Roustaei * Pages 1087-1110
    For decades, Myanmar Muslims that known as Rohingya in Rakhine state, are exposed to systematic violence by the state and state actors. The intensity of this violence occurred in June 2012 and drew the attention of the international community towards Myanmar. Processes of violence, discrimination, forced migration and legitimize them, whether before or after June 2012, under the genocide as a crime is surveyable, because acts of violence resulting in the killing and displacement of Muslims, the intention of destroying this minority group makes to mind. In this article, we explain the wretched situation of Muslims in Myanmar, the elements of the crime of genocide against Muslims in Myanmar prove to be criminal under international law. Also, due to the need for urgent action by the international community, especially the Security Council, ways on how to prosecute and punish the perpetrators of the crime of genocide against Muslims in Myanmar are offered.
    Keywords: The Muslims of Myanmar, Rohingya, Genocide, International criminal law, Security Council